Aicab - Alfta industricenter
Sök
Hitta hit
Kontakta oss!
Sök
Meny
Undermeny

Framtidens energibehov säkrade med nya ställverk

Att byta ut ett ställverk kräver både omfattande planering och arbete, och innebär också höga kostnader. Men efter några år med stora investeringar är vi nu i mål: alla ställverk är utbytta mot nya moderna – en stor förbättring för alla hyresgäster.

ställverk

Det är många år sedan planeringen påbörjades. Alla de sammanlagt fem ställverk som förser hyresgästerna på Alfta Industricenter med energi var till åren komna. Och det fanns flera skäl till att de behövde ses över ordentligt. Till exempel kan det bli allt svårare att få tag i de rätta reservdelarna ju äldre anläggningarna blir. Dessutom behövde de moderniseras för att klara de framtida säkerhetskraven, och för att kunna garantera en god energiförsörjning.

Men arbetet var inte gjort i en handvändning. Kostnaden, och arbetsinsatserna, har gjort att vi fått dela upp arbetet och byta ut ställverken, ett i taget, under en längre tid. 2014 byttes det första ut, och under 2019 kunde vi sätta punkt genom att göra det sista bytet.

– Det tar tid att byta ut dem. Något av bytena kunde ske över en helg. Då har vi stängt av driften från fredag till måndag och gjort arbetet under den tiden. Men det har kunnat dröja ett par veckor innan allt är färdigt, berättar Bertil Eriksson som är elektriker på Alfta Industricenter.

Alfta Industricenter har investerat sammanlagt drygt fem miljoner kronor, under fem år, på att byta ut ställverken. Det är en av de största investeringarna i bolaget under den perioden, men det var ändå en självklar insats, menar VD Hans-Peter Olsson:

– Driftssäkerheten, och personsäkerheten, för våra hyresgäster är en av våra absolut viktigaste frågor. Det här arbetet har gjort att vi tagit flera stora kliv framåt i de frågorna, och det känns väldigt bra.


KITCHEN
Veckans lunchmeny
HÄLSA & FRISKVÅRD
Veckans lunchmeny

Besöksadress:
Norra Ösavägen - Alfta
Tfn 0271-575 02

Postadress:
Alfta Industricenter
Box 80, 828 22 Edsbyn

Alfta Industricenter AB är ett helägt kommunalt bolag

Ovanåkers kommun